vineri, 11 iunie 2010

Ceaiul verde ne mentine tineri


Considerata a doua cea mai populara bautura din lume, dupa apa, ceaiul verde are efecte miraculoase asupra sanatatii.

Apreciat pentru ca ajuta la arderea mai rapida a caloriilor, intareste sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului, ceaiul verde, care se bea de sute de ani in China, este foarte indicat si persoanelor care vor sa isi pastreze tineretea tenului. Potrivit medicilor, aceasta bautura, care contine uleiuri esentiale, aminoacizi, vitamina C, calciu, fier, lupta eficient impotriva radicalilor liberi produsi de poluare, fum de tigara, raze ultraviolete ori gaze de esapament, pastrand pielea luminoasa, curata si lipsita de riduri. In plus, ceaiul verde impiedica formarea tartrului dentar, dar si a cariilor. Mai mult, aceasta bautura este indicata si in zilele toride, oferind energie organismului si alungand starea de oboseala si toropeala produsa de temperaturile ridicate.

Slab sau gras cu ceaiul verde

Din cele doua tipuri de colesterol, ceaiul verde se ocupa de cel nociv. Bautorii de ceai verde au nivelul de colesterol nociv redus la jumatate, fata de cei care nu beau ceai dar au o alimentatie asemanatoare.

"Tinerete fara batranete si viata fara de moarte"

Ca si in cazul colesterolului, oxigenul are si el o latura negativa: oxigenul activ este problematic, pentru ca se poate combina cu orice substanta din corp pe care o oxideaza ii distruge membranele celulare si ADN-ul. Pe langa acestea, oxideaza si lipidele. Toate duc la boli grave, ajungandu-se chiar la cancer.
Ceaiul verde contine substante active care sunt antioxidanti puternici, ducand la diminuarea efectelor negative ale oxigenului activ.

Prevenirea cancerului

Studiile asupra mortalitatii datorate cancerului in randul populatiei japoneze, indica faptul ca rata deceselor este foarte scazuta. Cea mai scazuta rata de mortalitate datorata cancerului se inregistreaza in locurile unde recolta principala este de ceai verde. Locuitorii acestor zone consuma ceai verde in cantitati mari, zilnic.

Hipertensiunea arteriala controlata de ceaiul verde

Afectiune cu un mare impact asupra sistemului vascular, hipertensiunea arteriala este tinuta sub control de ceaiul verde.
Angiotensin II este un compus chimic ce se numara printre cauzele hipertensiunii arteriale.
Ceaiul verde suprima producerea compusului angiotensin II, consumul regulat de ceai verde ducand la scaderea considerabila a hipertensiunii.

Adio virusi

Datorita compusilor sai, ceaiul verde are un efect puternic asupra virusului gripal, eliminandu-l din corp. Ceaiul verde baut regulat imbunatateste starea bolnavilor de HIV.

Energia de zi cu zi

Un bun inlocuitor al cafelei, ceaiul verde contine cafeina, substanta care, in cantitati rezonabile, stimuleaza fiecare organ din corp, avand efect asupra sistemului nervos, inimii si ficatului.
Esti obosita? O ceasca de ceai verde iti limpezeste mintea dimineata sau dupa o noapte nedormita. Prin continutul sau echilibrat de cafeina, ceaiul verde stimuleaza sistemul muscular. Prin urmare, o ceasca de ceai verde in timpul zilei binevenita.

Cum se consuma

Este bine sa se bea cel putin o ceasca de ceai la fiecare masa. Se prepara ca infuzie, calculand cate o lingurita pentru fiecare persoana, plus inca una separat. Apa fierbinte se toarna peste ceai si se acopera pentru 5-7 minute. Se pot bea 5, pana la 10 cesti pe zi. Alege frunzele de ceai intregi sau maruntite, mai bune decat varianta la plic.

Bine de stiut!

  • Este de preferat sa nu bei ceai verde cu doua ore inainte de culcare.
  • Nu se recomanda consumul in timpul sarcinii si alaptarii.
  • Se poate consuma in toate situatiile care presupun un stres prelungit.
  • Nu uita de regulile unei alimentatii echilibrate si consuma cat mai multe legume si fructe pe zi. Singur, ceaiul verde, nu poate preveni toate posibilele maladii.

marți, 8 iunie 2010

Cum iti prepari produse cosmetice la tine acasa


Ingrijirea pielii, a parului, unghiilor si trupului tau poate fi facuta in mici sedinte cosmetice acasa, cu produsele preparate chiar de tine. Te vei ingriji naturist si vei observa dupa un timp ca aceste tratamente sunt usor de aplicat, ieftine si merita sa-ti faci rezerve din timp pentru coltisorul tau de cosmetice de acasa.

Daca pielea ta este uscata, se exfoliaza si se crapa, acest lucru poate ascunde o carenta de calciu. Atunci, tratamentul naturist pe care il vei urma este pe baza de produse lactate, bogate in calciu, informeaza mybeautyrecipes.com.

Daca ai probleme cu cosurile iti trebuie putin bicarbonat de sodiu peste care adaugi putina apa si obtii o masca perfecta pentru un ten acneic. Se aplica de trei ori pe saptamana, seara, inainte de culcare. O lasi sa actioneze 30 de minute, dupa care o indepartezi cu apa calduta din abundenta.

Pasta de dinti poate fi si ea folosita pentru indepartarea acneei. Nu se aplica pe intreaga fata pentru ca poate produce iritatii. Daca ai descoperit un cos suparator, aplica putina pasta de dinti doar in acea zona si dimineata te poti spala cu apa rece. Pasta de dinti are rolul de a indeparta infectiile si acneea suparatoare, dar se foloseste punctual, pentru ca altfel poate irita.

Uleiul de masline pe care il folosesti in salate iti este de un real ajutor pentru ingrijirea parului. Un ou batut si cateva picaturi de ulei de masline reprezinta masca saptamanala perfecta pentru tine. Radacina parului va fi intarita, vei scapa de matreata, iar caderile masive ale podoabei capilare vor fi o simpla aminitre.

Pentru manichiura, uleiul de masline poate face minuni. Inmoaie unghiile in uleiul peste care ai adaugat putina apa, dupa care iti poti face unghiile fara sa iti fie teama ca ele se vor rupe. Uleiul de masline le inareste si le hraneste.

Mai poate fi folosit si pentru balsamul de buze, pentru ca are proprietati de inmuiere si catifelare. Cateva picaturi de ulei de masline in balsamul obisnuit iti vor hrani buzele, in special in sezonul rece, cand ele sunt afectate de temperaturile scazute.

Il poti adauga si in apa de baie pentru a-ti catifela pielea, dar si pentru a-ti face mai usor pedichiura. Mai mult, daca inmoi calcaiele crapate in ulei de masline vei avea un picior frumos, iar vara poti purta sandalele preferate.

Tot pentru ingrijirea picioarelor, poarta peste noapte sosete pe care le-ai inmuiat in ulei de masline, iar dimineata vei avea pielea unui bebelus. Il poti adauga si in demachiant. Este perfect pentru indepartarea rimelului, fara sa iti faci griji ca genele tale se vor rupe.

Alte ingrediente

Pentru completarea tratamentelor tale cosmetice naturale, fa-ti rezerve de miere. Proprietatile sale antiseptice o recomanda pentru ingrijirea delicata a fetei.

De asemenea, o poti adauga in pasta de dinti, gelul de dus, tratamentul corporal sau masca de par. Iti vor hrani pielea in profunzime si vei scapa de bacterii, piele crapata si uscata.

Iaurtul pe care il consumi in fiecare dimineata iti este de un real ajutor pentru tenul gras. Impreuna cu mierea, poti obtine masca de fata perfecta pentru vremea rece.

Castravetii pot face minuni pentru riduri, ochi obositi si inrositi. Aplica in fiecare seara castravetii proaspeti in zona ochilor, iar cearcanele vor fi o simpla amintire. Mai mult, te poti spala cu un castravete proaspat in fiecare dimineata, dupa care clatesti cu apa din abundenta.

Tot pentru cearcane si ochi poti folosi patrunjel prospat si cartof. Se aplica in acelasi mod, in fiecare seara si vei observa primele imbunatatiri in aspectul pielii tale inca din prima zi.

Proprietatile antiseptice ale cartofului si patrunjelului pot face minuni pentru tenul acneic. Curata fata in fiecare seara cu aceste doua ingrediente nelipsite din bucatarie, iar dimineata vei avea tenul curat si dezinfectat.

Rosiile sunt un bun remediu pentru persoanele care au pielea uscata. Pot inlocui lotiunea de fata pe care o folosesti seara, inainte de culcare. Foloseste zilnic rosiile pentru pielea uscata si intr-o saptamana vei putea observa ca pielea ta este moale, hranita si catifelata.

Aloe vera este un ingredient nelipsit al produselor cosmetice. Este ingredientul nelipsit din orice tratament corporal si facial, pentru proprietatile sale dezinfectante. Se aplica direct pe fata sau pielea uscata, in fiecare dimineata si seara. Inca din prima zi vei observa efectul sau miraculos asupra tenului imbacsit, care se crapa de la vremea rece.

Vitamina E este ingredientul nelipsit din orice reteta cosmetica preparata in casa. Indiferent daca folosesti pentru masca ta corporala aloe, rosii, castraveti sau ulei de masline, adauga o fiola de vitamina E, cu rol dezinfectant.

Arborele de ceai are aceleasi proprietati, dar se foloseste cel mai des pentru tratamentele de par. Poti adauga cateva picaturi de ulei esential in sampon, balsam sau gel de dus si vei vedea efectele sale imediate. Mai mult, diluat cu putina apa obtii lotiunea de fata perfecta pentru un ten luminos, fara probleme.

Trucuri pentru o coafura perfecta

Alaturi de multe alte detalii ce participa la imaginea de ansamblu a miresei, coafura este cea care aduce un plus frumusetii, feminitatii si gingasiei acesteia, in conditiile in care aranjarea parului a fost una reusita. Nu doar aranjarea suvitelor face ca o coafura sa fie reusita, ci si sanatatea parului, culoarea acestuia si potrivirea coafurii cu restul detaliilor: cu rochia, cu personalitatea miresei, cu accesoriile de par, cu voalul etc.

Nu-i usor sa faci in asa fel incat toate aceste detalii sa se armonizeze atat intre ele cat si cu tine, cu calitatile tale fizice si comportamentale. In ceea ce priveste aranjarea parului puteti lua aminte la cele cateva trucuri pe care le-am descris mai jos.

Acorda-i atentie din timp


Trucuri pentru o coafura  perfecta Asa cum alegerii rochiei de mireasa, a restaurantului si a altor detalii organizatorice ale nuntii poti acorda destul timp, de ce nu ai face acest “sacrificiu” si pentru parul tau? Daca acesta a suferit agresiunea multor produse cosmetice pentru aranjarea suvitelor, a fost indreptat cu placa sau facut permanent, vopsit de nenumarate ori si acum este un pic degradat si ars, poate cu varfuri despicate ori fara luciu, lipsit de volum etc. este cazul sa iei masuri in ceea ce priveste sanatatea si aspectul parului tau. Cum refacerea acestuia necesita destul timp, trebuie sa incepi ingrijirea parului tau cel putin cu cateva luni inaintea marelui eveniment.

Primul pas - identifica problemele parului tau


Ca sa poti incepe ingrijirea podoabei capilare trebuie mai intai sa identifici care sunt problemele acesteia: matreata, degradarea firelor de par, varfuri despicate, par gras, caderea parului, pana si lungimea acestuia poate fi o problema in cazul in care doriti o coafura cu coc, asadar trebuie lasat sa creasca din timp. Incerca apoi sa tratezi parul cu produse destinate problemelor acestuia, iar daca observi ca rezultatele nu sunt cele la care te asteptai poti consulta un medic dermatolog ce te va ajuta in aceasta privinta.

Lasa-l sa se “odihneasca”


Chiar daca pana acum obisnuiai sa iti aranjezi parul cu diverse produse ca spuma, gel etc. acum este timpul sa iei o pauza, caci parul tau are nevoie sa “respire”. Toate produsele cosmetice acopera firul de par, astfel incat devin nocive pentru acesta, praful se acumuleaza mai bine, se ingrasa mai repede, isi pierde stralucirea si aspectul sanatos. Pentru o mai buna regenerare parul trebuie tuns cu cateva luni inaintea nuntii, astfel incat sa aiba timp sa creasca pana atinge lungimea suficinta pentru coafura aleasa.

Cum sa isi recapete aspectul sanatos


Chiar daca varfurile au fost tunse si aceasta problema a fost rezolvata pentru moment, totusi parul trebuie mentinut cat mai sanatos. Penstru aceasta ii poti aplica inainte de spalare diverse masti regenerative si hidratante care hranesc firul de par si il ajuta sa isi refaca structura, astfel incat sa devina rezistent si sanatos.

Foloseste sampoane de calitate (nu neaparat cele carora li se face reclama, ci mergi in farmacii unde poti cere sfatul unei cosmeticiene) adecvate atat tipului tau de par cat si scalpului, caci de multe ori problemele parului se datoreaza afectiunilor pielii capului cum ar fi: matreata, parul gras sau uscat, caderea parului etc. Maseaza bine pielea capului in timpul samponarii.

Incearca sa nu il mai usuci cu feonul ci prin tamponare cu prosopul. In felul acesta reduci riscul de a il arde, deteriora datorita temperaturii ridicate si astfel parulul nu va mai deveni mat, casant si rebel.

Piaptana-l cu grija
, fara sa tragi de el. Daca ai introdus peria in par si aceasta s-a oprot intr-un nod, nu trage, ci descurca parul cu grija, caci altfel risti sa rupi firele de par. Acestea vor fi mai scurte decat restul parului si vor deveni rebele, vor iesi din coafura si vor sterge din stralucirea parului.

Alimentatia sanatoasa


Parul creste datorita celulelor de la baza acestuia care il secreta. Daca aceste celule nu au nutrientii necesari si in cantitati optime este evident ca parul va avea de suferit. O alimentatie sanatoasa, bogata in legume si fructe, precum si in carne (mai putin porc, mezeluri) va asigura celulelor de la radacina furului de par nutrientii necesari ca acesta sa creasca repde, puternic si sanatos. Puteti de asemenea sa apelati la consumul unor suplimente alimentare cum ar fi zinc, magneziu, calciu sau combinatii ce asociaza vitaminele cu mineralele.

Alegerea coafezei


De multe ori, oricat de frumos ai avea parul, coafura nu reuseste din cauza coafezei. Tocmai de aceea trebuie sa ai grija pe mana cui iti lasi parul. Cel mai indicat, avand in vedere ca o data esti mireasa, ar fi sa apelezi la ajutorul unui stilist. Serviciile acestuia nu sunt aceleasi cu cele ale coafezei din colt, stilistul este un profesionist care va face din parul tau o opera de arta. Va sti ce culoare sa ii acorde in asa fel incat sa se potriveasca tenului tau, structurii parului si rochiei de mireasa, il va aranja in asa fel incat sa se armonizeze perfect cu bijuteriile de par, diadema si voalul, dar in acelasi timp sa iti confere feminitate si gingasie, coafura totodata va caracteriza personalitatea ta etc. Iata de cate lucruri trebuie sa tina cont persoana care aranjeaza parul unei mirese. Intreaba prietenele care s-au maritat deja si care au avut o coafura impecabila cine a fost persoana care s-a ocupat de parul lor sau cauta din timp un salon bun.

Odata ce ai gasit persoana care sa se ocupe de parul tau, nu ezita sa faci o proba, aceasta spune adevarul despre profesionalismul acelei persoane dincolo de diplome, renume etc. La proba ar fi bine sa mergi cu rochia, bujteriile de par, voalul, tot ceea ce vei folosi in ziua nuntii. Ideal ar fi sa fie prezenta la aceasta proba si persoana care te va machia, in felul acesta vei putea vedea exact cum vei arata in ziua nuntii, iar daca apar unele inconveniente acum este momentul sa le rezolvi.

Nu uita sa iti vopsesti parul sau radacinile nou crescute (dupa caz) inainte cu doua saptamani de ziua nuntii.

luni, 7 iunie 2010

Tipuri de rochii de mireasa





Stilurile in care sunt create rochiile de mireasa difera, dand nastere mai multor tipuri de rochii de mireasa

Rochii de mireasa "printesa"

Sunt rochiile de mireasa la care viseaza toate fetele in copilarie.
Corset in partea de sus si foarte bufanta de la talie in jos.
Acesta rochie este extrem de spectaculoasa.
Si fiindca orice mireasa doreste sa fie cea mai admirata in ziua cea mare, este alegerea potrivita.

Rochii de mireasa in linie A

Sunt cele mai cumparate rochii de mireasa deoarece avantajeaza toate tipurle de siluete.
Partea de sus a rochiei urmeaza linia corpului, iar partea de jos are forma liniei A.
Asadar, nu este chiar asa de bufanta precum rochia printesa. Ea poate fi spectaculoasa prin accesoriile alese.

Rochii de mireasa "sirena"

Este rochia care urmeaza linia corpului de sus pana jos. La acest tip de rochie cel mai important este croiul si materialele folosite.
Trebuie purtate de mirese care au un corp bine proportionat, cat mai aproape de formele ideale si care doresc sa scaota in evidenta acest lucru.

Rochii de mireasa "baby doll"

Sunt rochiile mulate pana sub sani, iar apoi largi.
Aceste rochii se mai numesc si empire, deoarece sursa de inspiratie pentru aceste rochii provine de la rochiile romane.
Sunt potrivite pentru miresele mai plinute si ideale pentru cele care sunt insarcinate.

Sfaturi rochii de mireasa


Alege rochia de mireasa care te avantajeaza cel mai bine si abia apoi tine cont si de tendinte!
Daca stii ce rochie sa alegi poti transforma defectele in atuuri.
Iata cateva sfaturi pe care noi ti le dam cu drag, astfel ca in ziua nuntii sa fii cea mai admirata.

Daca ai sani mici.
In primul rand alege un sutien push up cu burete de o calitate foarte buna care sa dea volum.
Alege, daca este posibil, o rochie de mireasa cu cupe.
Rochii de mireasa brodate, cu volane, dantela sau aplicatii mai ales in partea de sus, toate acestea fac ca sanii sa para mai mari, asadar, este cea mai inspirata alegere.
De asemenea, pensele sau pliseurile in partea de sus dau volum.
Poarta un bolero sau o capa cu mult volum sau dintr-un material rigid, mai ales daca timpul de afara iti permite!
Evita decolteurile in V, rochiile de mireasa fluide, foarte mulate si rochiile fara broderii sau dantela.

Daca ai sani mari
Ca si in primul caz, iti recomandam sa investesti in sutiene de calitate, din materiale fine, care sa ridice sanii.
Alege rochii de mireasa cat mai simple. Simplitatea rochiei poate fi completata de un buchet de mireasa extravagant.
Poti opta pentru decolteuri indraznete.
Rochiile pe linia corpului te avantajeaza cel mai mult daca corpul tau este bine proportionat.
Evita in general, tot ceea ce am recomandat fetelor cu sani mici.

Daca ai solduri mari

Alege rochii de mireasa in linia A sau empire (baby doll).
Daca ai o talie frumoasa si esti de inaltime medie poti sa alegi si rochii de bal (tip printesa)
Poti opta pentru decolteuri indraznete in V, care vor lungi si mai mult talia.
Alege rochii tip corset, fara bretelute. Vor atrage atentia si mai mult asupra umerilor, dand proportionalitate corpului tau.
Ideal este sa alegi o rochie de mireasa care are pense oblice pe talie si solduri, ceea ce va subtia considerabil talia si soldurile.
Evita rochiile de mireasa tip sirena. Ele vor scoate si mai mult in evidenta soldurile proeminente.

Daca esti mai plinuta alege o rochie cat mai simpla, fara prea multe volane sau aplicatii.
Iar daca ai un corp bine proportionat, chiar daca esti mai plinuta, te va avantaja o rochie tip sirena!
De asemenea, rochiile linie A sunt foarte potrivite pentru tine.

Evita rochiile tip printesa, foarte mari.

Daca esti prea slaba alege rochiile cu cat mai mult volum. Volane, broderii, aplicatii, toate te vor avantaja.
Rochiile empire sunt potrivite pentru tine, iar daca vrei sa ascunzi bratele poti alege si un bolero!